Viharos széllel jön az újabb front!

Csütörtökön reggel gyengén vagy közepesen felhős lesz az ég, csapadék nem várható. A minimum hőmérséklet értéke 10 és 17 fok között alakul, a fagyzugos völgyekben hidegebb is lehet. Napközben egy hidegfront hatására megnövekszik a felhőzet, és egyre többfelé számítani kell záporokra, zivatarokra. Az északnyugati irányú szél megélénkül, zivatarok környezetében megerősödik a légmozgás. A maximum hőmérséklet értéke 22 és 30 fok között alakul, délkeleten mérhetjük a magasabb, nyugaton az alacsonyabb értékeket.

Pénteken reggel változóan felhős lesz az ég, elszórt jelleggel alakulhatnak ki záporok. A leghidegebb órákban 9 és 17 fok között alakul a hőmérséklet. Napközben erősen gomolyfelhős idő várható, de hosszabb-rövidebb időre a nap is kisüt. Számottevő mennyiségű csapadék nem várható, de elszórtan záporokra, néhol zivatarokra számítani kell. A Dunántúlon viharossá fokozódik az északnyugati irányú szél. A csúcshőmérséklet értéke 21 és 28 fok között alakul, a Dunántúlon lesz a hűvösebb. 

A hétvégén több órára kisüt a nap, de a gomolyfelhőkből lokális csapadék továbbra is kialakulhat. A hőmérséklet 30 fok alatt alakul és a szél is erős, olykor viharos szél, strandolásra nem lesz alkalmas az idő.

Visszatér a meleg!

Péntek: Napos idő várható gomolyfelhőkkel. Számottevő mennyiségű csapadékra nem kell készülni, de helyenként záporeső...

A felhőkarcolók elsötétednek...

Körülbelül kétmilliárd madár repül át Texason tavasszal – és a kivilágított épületek halálos kockázatot jelentenek. A...

Véget ér a csapadékos idő -...

Csütörtökön reggel a gyengén felhős és erősen felhős területek egyaránt jelen lesznek, északkeleten és délnyugaton...
7 napos előrejelzés

Budapest időjárás előrejelzése

Ápr 26.
P
15
 
3
Ápr 27.
SZ
19
 
10
Ápr 28.
V
25
 
11
Ápr 29.
H
26
 
11
Ápr 30.
K
26
 
13
Máj 01.
SZ
25
 
13
Máj 02.
CS
24
 
13
Máj 03.
P
25
 
13
Máj 04.
SZ
24
 
13

Orvosmeteorológia

Orvosmeteorlógia FőorvosSüsi

UV index

süsi
4
mérsékelt
Széles karimájú kalap, napszemüveg mindenkinek indokolt!
Maximális ajánlott napon tölthető idő:
Nagyon érzékeny bőr esetén:
30-45 perc
Érzékeny bőr esetén:
35-60 perc
Kevésbé érzékeny bőr esetén:
60-100 perc

A nap képe