Vásárolj olyan nyári gumit, amivel biztosan meg leszel elégedve!

A gumiabroncs gépjárművünk egyik legfontosabb alkatrésze, főleg azért, mert a négy gumin keresztül tud az autónk közvetlenül az útfelülettel érintkezni. Ebből kifolyólag egyértelmű, hogy ha az abroncsok nem megfelelőek, akkor a közlekedésünk sem nevezhető biztonságosnak. Autótulajdonosként azonban a mi felelősségünk autónk karbantartása, a műszaki állapotának rendszeres ellenőrzése, és természetesen ilyenkor meg kell ejtenünk a gumiabroncsaink állapotának megvizsgálását is.

Ha a gumiabroncsok a használat során elkoptak, akkor kanyarodáskor könnyedén megcsúszhat az autó, de értelemszerűen egy kopott gumival a fékezés sem lesz az igazi. Jó észben tartani, hogy minél kopottabb egy abroncs, annál kevésbé lesz a kerékszerkezet stabil. Ha tehát sérült, elhasználódott, vagy elkopott gumiabroncsokkal állunk szemben, csak egyet tehetünk: Meg kell vásárolnunk az új abroncsainkat.

Mi alapján válasszuk ki az új gumiabroncsunkat?

Nem csak a hideg téli időjárási viszonyok, hanem a melegebb évszakok is próbára tehetik a gumiabroncsaink teljesítményét. Éppen emiatt az új nyári gumik beszerzését sem szabad félvállról venni, a megfelelő abroncs kiválasztásakor pedig célszerű a potenciális kockázati faktorokkal is számolni (például aquaplaning.) Abroncsvásárlás során több szempontot is érdemes figyelembe venni ahhoz, hogy megtaláljuk a számunkra legideálisabb gumit. Ebben a kérdésben nagyon sokat számít például az autónk típusa, mérete, illetve a vezetési stílusunk is.

Ha új nyári gumiabroncsot kell vásárolnunk, akkor az egyik legfontosabb dolog, amit szem előtt kell tartanunk, az az, hogy megfelelő mérettel rendelkező gumikra essen a választás. Egy rossz méretű abronccsal sajnos akkor sem lesz biztonságos a közlekedés, ha egy prémium minőségű gumiról beszélünk. Mivel az abroncsok oldalfalán mindig fel van tüntetve a gumi pontos mérete (vagyis a szélessége és a magassága is,) elég nehéz mellé lőni. Ha pedig nem vagyunk biztosak abban, hogy mekkora méretű gumiabroncs való a kocsinkra, akkor a gyári gumiméretet olvassuk ki a jármű kézikönyvéből.

Valóban csak a legdrágább nyári gumik a jók?

Mivel mára már a nyári gumik esetében óriási kínálat tárul elénk, kezdő, de még haladó autósok számára sem mindig könnyű a választás. Bár napjainkban sok mindenen szeretnének spórolni az emberek, nem érdemes megvásárolni a legolcsóbb gumiabroncsot, hiszen az a gyenge minősége miatt nagy valószínűséggel nagyon hamar tönkre fog menni. Emellett a nagyon olcsó gumik nem is tudnak olyan jó tapadást, és fékezhetőséget biztosítani számunkra, mint a márkásabb társaik.

A nyári abroncsok esetében is van lehetőségünk válogatni az olcsó, a középkategóriás, illetve a prémium minőségű modellek között. A választás során segítségünkre lehetnek az ADAC által minden évben elvégzett abroncstesztek is, mely során a szakemberek a legismertebb gumiabroncs márkák modelljeit veszik górcső alá. A csúcsminőséggel rendelkező nyári gumiabroncsok kiváló tapadást, és tökéletes fékezést tudnak biztosítani számunkra még a csapadékos időjárási viszonyok között is. Ettől függetlenül az is tény, hogy nem minden autótulajdonos engedheti meg magának a legdrágább abroncsokat. Jó hír azonban, hogy a középkategóriás márkák között is számos olyan gumiabroncsot találhatunk, mely remek ár-érték aránnyal látta meg a napvilágot.

A fenti cikk szponzorált tartalomként jelent meg oldalunkon.

Még nyáron kezdj neki, mert...

A nyár a pihenés és feltöltődés ideje, de van egy fontos teendő, amit nem szabad elhanyagolni: a gázkazán...

Hullámvasút: forróság, majd...

Szombaton reggel derült vagy gyengén felhős lesz az ég. Csapadék nem alakul ki. A minimum hőmérséklet értéke 10 és 20...

30 fok feletti csúcsértékek!

Pénteken reggel az ország nagy részén gyengén felhős lesz az ég, csak helyenként lehetnek közepesen felhős területek...

Mit főzzek ma?

Főétel Csángó pecsenye
tippek-trukkok_icon

Csángó pecsenye

30-60 perc
könnyű
500-750kcal
Desszert Almáspite
tippek-trukkok_icon

Almáspite

15-30 perc
könnyű
250-500kcal
7 napos előrejelzés

Budapest időjárás előrejelzése

Júl 27.
SZ
36
 
20
Júl 28.
V
38
 
24
Júl 29.
H
35
 
18
27km/h
ÉÉNy
Júl 30.
K
30
 
16
Júl 31.
SZ
31
 
17
Aug 01.
CS
32
 
19
Aug 02.
P
33
 
21
Aug 03.
SZ
32
 
20
Aug 04.
V
32
 
20

Orvosmeteorológia

Orvosmeteorlógia FőorvosSüsi

UV index

süsi
7.5
nagyon erős
Széles karimájú kalap, napszemüveg, napernyő, a fedetlen testrészekre fényvédő krém alkalmazása indokolt. Kerüljük a déli napsütésben az árnyékmentes helyen való tartózkodást!
Maximális ajánlott napon tölthető idő:
Nagyon érzékeny bőr esetén:
15-20 perc
Érzékeny bőr esetén:
20-25 perc
Kevésbé érzékeny bőr esetén:
40-45 perc

A nap képe