Vásárolj olyan nyári gumit, amivel biztosan meg leszel elégedve!

A gumiabroncs gépjárművünk egyik legfontosabb alkatrésze, főleg azért, mert a négy gumin keresztül tud az autónk közvetlenül az útfelülettel érintkezni. Ebből kifolyólag egyértelmű, hogy ha az abroncsok nem megfelelőek, akkor a közlekedésünk sem nevezhető biztonságosnak. Autótulajdonosként azonban a mi felelősségünk autónk karbantartása, a műszaki állapotának rendszeres ellenőrzése, és természetesen ilyenkor meg kell ejtenünk a gumiabroncsaink állapotának megvizsgálását is.

Ha a gumiabroncsok a használat során elkoptak, akkor kanyarodáskor könnyedén megcsúszhat az autó, de értelemszerűen egy kopott gumival a fékezés sem lesz az igazi. Jó észben tartani, hogy minél kopottabb egy abroncs, annál kevésbé lesz a kerékszerkezet stabil. Ha tehát sérült, elhasználódott, vagy elkopott gumiabroncsokkal állunk szemben, csak egyet tehetünk: Meg kell vásárolnunk az új abroncsainkat.

Mi alapján válasszuk ki az új gumiabroncsunkat?

Nem csak a hideg téli időjárási viszonyok, hanem a melegebb évszakok is próbára tehetik a gumiabroncsaink teljesítményét. Éppen emiatt az új nyári gumik beszerzését sem szabad félvállról venni, a megfelelő abroncs kiválasztásakor pedig célszerű a potenciális kockázati faktorokkal is számolni (például aquaplaning.) Abroncsvásárlás során több szempontot is érdemes figyelembe venni ahhoz, hogy megtaláljuk a számunkra legideálisabb gumit. Ebben a kérdésben nagyon sokat számít például az autónk típusa, mérete, illetve a vezetési stílusunk is.

Ha új nyári gumiabroncsot kell vásárolnunk, akkor az egyik legfontosabb dolog, amit szem előtt kell tartanunk, az az, hogy megfelelő mérettel rendelkező gumikra essen a választás. Egy rossz méretű abronccsal sajnos akkor sem lesz biztonságos a közlekedés, ha egy prémium minőségű gumiról beszélünk. Mivel az abroncsok oldalfalán mindig fel van tüntetve a gumi pontos mérete (vagyis a szélessége és a magassága is,) elég nehéz mellé lőni. Ha pedig nem vagyunk biztosak abban, hogy mekkora méretű gumiabroncs való a kocsinkra, akkor a gyári gumiméretet olvassuk ki a jármű kézikönyvéből.

Valóban csak a legdrágább nyári gumik a jók?

Mivel mára már a nyári gumik esetében óriási kínálat tárul elénk, kezdő, de még haladó autósok számára sem mindig könnyű a választás. Bár napjainkban sok mindenen szeretnének spórolni az emberek, nem érdemes megvásárolni a legolcsóbb gumiabroncsot, hiszen az a gyenge minősége miatt nagy valószínűséggel nagyon hamar tönkre fog menni. Emellett a nagyon olcsó gumik nem is tudnak olyan jó tapadást, és fékezhetőséget biztosítani számunkra, mint a márkásabb társaik.

A nyári abroncsok esetében is van lehetőségünk válogatni az olcsó, a középkategóriás, illetve a prémium minőségű modellek között. A választás során segítségünkre lehetnek az ADAC által minden évben elvégzett abroncstesztek is, mely során a szakemberek a legismertebb gumiabroncs márkák modelljeit veszik górcső alá. A csúcsminőséggel rendelkező nyári gumiabroncsok kiváló tapadást, és tökéletes fékezést tudnak biztosítani számunkra még a csapadékos időjárási viszonyok között is. Ettől függetlenül az is tény, hogy nem minden autótulajdonos engedheti meg magának a legdrágább abroncsokat. Jó hír azonban, hogy a középkategóriás márkák között is számos olyan gumiabroncsot találhatunk, mely remek ár-érték aránnyal látta meg a napvilágot.

A hétvégén közelítjük, hétfőn...

Szombaton reggel gyengén vagy közepesen felhős lesz az ég, számottevő mennyiségű csapadék nem várható. A minimum...

Fülledt időt okoznak a...

Pénteken reggel országszerte erősen felhős, csapadékos időre ébredhetünk. Több helyen készülni kell esőre, záporesőre...

Megváltozhat a tornádók...

Az éghajlatváltozás hatására az amerikai tornádók új helyeken csaphatnak le, és különböző időpontokban fordulnak elő. A
7 napos előrejelzés

Budapest időjárás előrejelzése

Máj 25.
SZ
26
 
14
9mm
64%
Máj 26.
V
25
 
15
Máj 27.
H
28
 
13
Máj 28.
K
27
 
14
Máj 29.
SZ
26
 
14
3mm
27%
Máj 30.
CS
26
 
16
Máj 31.
P
24
 
14
Jún 01.
SZ
25
 
15
Jún 02.
V
26
 
15
Jún 03.
H
25
 
15
2mm
42%

Orvosmeteorológia

Orvosmeteorlógia FőorvosSüsi

UV index

süsi
5.99
erős
Széles karimájú kalap, napszemüveg, érzékenyebbeknek napernyő, fedetlen testrészekre fényvédő krém alkalmazása indokolt!
Maximális ajánlott napon tölthető idő:
Nagyon érzékeny bőr esetén:
20-30 perc
Érzékeny bőr esetén:
25-35 perc
Kevésbé érzékeny bőr esetén:
45-60 perc

A nap képe