Van, ahová már megérkezett a tél!

Ezen a héten sokak számára beköszönt a tél, egyesek számára a szezon első jelentős havazása is megérkezik, milliók számára pedig az első fagyok. Nemrég még a kellemes őszi hőmérsékletekről beszéltünk, most pedig itt a tél. „A délutáni csúcsok ma biztosan hidegek lesznek!” – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat Nashville-i irodája. A keleten 15-25 fokkal a normálérték alatti hőmérséklet mellett erős lesz a szél, így még hidegebb lesz az idő. „A kedd éjszaka lesz a leghidegebb… minden helyen fagypont alatti hőmérséklet várható” – közölte a nashville-i meteorológiai szolgálat.

Az Időjárás-előrejelző Központ szerint sok nappali és éjszakai minimum hőmérsékleti rekord dőlhet meg a hideg levegő miatt hétfőn és kedden. „Ezek lehetnek az első fagyok a Közép-síkságon, a Közép-Mississippi-völgyben és az Ohio/Tennessee-völgyekben, ami hatással lesz az érzékeny haszonnövényekre/állatállományra” – közölte a Weather Prediction Center.

Íme néhány nagyváros, amelyekben fagypont alatti hőmérséklet várható ezen a héten: Kansas város, St. Louis, Memphis, Nashville, Atlanta.

Hóvihar riasztás van érvényben!

A felső középnyugaton még nagyobb hatások lesznek. Téli viharriasztás van érvényben Michigan felső-félszigetén és Wisconsin északi részén, ahol szerdáig 4-8 hüvelyk hó is eshet. “Az útmutatás továbbra is potenciálisan történelmi korai szezonális havazásra utal az UP keleti részén, amely 50 km/h-ig terjedő északi széllel és a tartós őszi lombozattal kombinálva széleskörű áramkimaradásokhoz vezethet” – figyelmeztetett a marquette-i meteorológiai szolgálat.

A cik eredeti, angol nyelvű forrása: CNN: Jennifer Gray, CNN meteorologist

Viharossá fokozódik a szél!

Kedden reggel gyengén vagy közepesen felhős lesz az ég, számottevő csapadék nem várható. A minimum hőmérséklet értéke...

Egyre fagyosabb éjszakák!

Szombaton reggel az ország nagy részén borult lesz az ég, elszórt jelleggel várható hószállingózás, gyenge intenzitású...

Többfelé szállingózhat a hó!

Hideg levegő érkezett fölénk, így a következő napokon fagyos reggelekre ébredhetünk, sőt helyenként havazás sem kizárt.
7 napos előrejelzés

Budapest időjárás előrejelzése

Jan 31.
K
4
 
2
4mm
25%
25km/h
ÉNy
Feb 01.
SZ
6
 
2
9mm
46%
22km/h
Ny
Feb 02.
CS
6
 
0
3mm
44%
25km/h
NyÉNy
Feb 03.
P
5
 
2
3mm
82%
Feb 04.
SZ
7
 
0
2mm
31%
26km/h
ÉÉNy
Feb 05.
V
6
 
0
Feb 06.
H
4
 
-2
24km/h
ÉNy
Feb 07.
K
3
 
-3
Feb 08.
SZ
3
 
-4
Feb 09.
CS
2
 
-3

Orvosmeteorológia

Orvosmeteorlógia FőorvosSüsi

UV index

süsi
1
Gyenge
Különlegesen érzékeny bőrűek és csecsemők kivételével óvintézkedés nem szükséges.
Maximális ajánlott napon tölthető idő:
Nagyon érzékeny bőr esetén:
45-60 perc
Érzékeny bőr esetén:
60-75 perc
Kevésbé érzékeny bőr esetén:
100-120 perc

A nap képe