Törökországban élt az igazi Mikulás!

Lappföld Finnország északi részén található, és a finnek nem hajlandók elfogadni, hogy a Mikulás bárhol máshol éljen.

Ha az Északi-sarkra utazna, biztosan megtalálná a Mikulást, igaz? Nos, úgy tűnik, nem mindenki ért egyet, amikor a piros ruhás férfi lakásáról van szó. Sok országban eltérőek a hiedelmek a Mikulás otthonáról, és mivel kevés bizonyíték áll rendelkezésre, nehéz megmondani, hol lakik valójában.

Lappföldön van a Mikulás?

Egyes országokban, köztük az Egyesült Királyságban Lappföldről úgy tartják, hogy a Mikulás otthona. Valójában nehéz elképzelni, hogy Lappföld egy igazi hely, sokkal inkább egy varázslatos föld, tele tündékkel, rénszarvasokkal és ajándékokkal, amelyek decemberben ledobhatók a kéménybe. Lappföld Finnország északi részén, Rovaniemiben található, és a finnek biztosan nem hajlandók elfogadni, hogy a Mikulás bárhol máshol éljen. Lappföld tökéletes otthona a Mikulásnak, mert hideg van, tele hó, és egész évben árad a karácsonyi vidámság. Gyermekek és családok szívesen látják a Mikulást Lappföldön az év 365 napján.

A Mikulás az Északi-sarkon van?

Észak-Amerikában úgy tartják, hogy a Mikulás az Északi-sarkon él. Ez nem új ötlet, és egészen 1869-ig vezethető vissza, amikor George P. Webster verset írt a Mikulásról. A versben azt írja, hogy a Mikulás otthona „az Északi-sark közelében van”. Van egy „Északi-sark” nevű város is, amely Alaszkában, az Egyesült Államokban található. A legnagyobb látványosság a Mikulás Ház, egy nagy ajándékbolt, ahol minden karácsonyhoz kapcsolódó dolog megtalálható. Az elmúlt években több látnivaló és tevékenység jött létre annak eredményeként, hogy a családok meglátogatták a Mikulás otthonát.

Drøbakban van a Mikulás?

A norvégok nem hagyják, hogy a finn nép igényt tartson a Mikulás otthonára, és azzal érveltek, hogy ő valóban Drøbakban, egy norvégiai városban él. A város hivatalos honlapja szerint a Mikulás itt született, és soha nem költözött máshová a világon. A karácsonyi ház és a Mikulás posta Drøbak két fő látványossága, és évente több száz turista látogat el ide.

AZONBAN …

Szent Miklós, a történelmi személyiség, aki megihlette a Mikulás szeretetreméltó karakterét, Törökországban született, és ott töltötte életét. Ezen információk ellenére senki sem hiszi el, hogy a Mikulás valójában Kelet-Európa meleg és napos éghajlatáról érkezik!

 

 

 

Felhasznált angol nyelvű forrás: https://www.thefactsite.com/

Viharossá fokozódik a szél!

Kedden reggel gyengén vagy közepesen felhős lesz az ég, számottevő csapadék nem várható. A minimum hőmérséklet értéke...

Egyre fagyosabb éjszakák!

Szombaton reggel az ország nagy részén borult lesz az ég, elszórt jelleggel várható hószállingózás, gyenge intenzitású...

Többfelé szállingózhat a hó!

Hideg levegő érkezett fölénk, így a következő napokon fagyos reggelekre ébredhetünk, sőt helyenként havazás sem kizárt.
7 napos előrejelzés

Budapest időjárás előrejelzése

Jan 31.
K
4
 
2
4mm
25%
25km/h
ÉNy
Feb 01.
SZ
6
 
2
9mm
46%
22km/h
Ny
Feb 02.
CS
6
 
0
3mm
44%
25km/h
NyÉNy
Feb 03.
P
5
 
2
3mm
82%
Feb 04.
SZ
7
 
0
2mm
31%
26km/h
ÉÉNy
Feb 05.
V
6
 
0
Feb 06.
H
4
 
-2
24km/h
ÉNy
Feb 07.
K
3
 
-3
Feb 08.
SZ
3
 
-4
Feb 09.
CS
2
 
-3

Orvosmeteorológia

Orvosmeteorlógia FőorvosSüsi

UV index

süsi
1
Gyenge
Különlegesen érzékeny bőrűek és csecsemők kivételével óvintézkedés nem szükséges.
Maximális ajánlott napon tölthető idő:
Nagyon érzékeny bőr esetén:
45-60 perc
Érzékeny bőr esetén:
60-75 perc
Kevésbé érzékeny bőr esetén:
100-120 perc

A nap képe