Történelmi hóvihar!

Míg a nyugati New York-iak mindenkihez hasonlóan tudják, hogyan kell kezelni a hóviharokat, még néhány régi lakost is rettegésben hagyott a hó gyors felgyülemlése a városban és környékén – a meteorológusok szerint ez a rekordok közé tartozik majd.

Buffalo déli csücskében, valamint a déli és keleti városokban és falvakban csütörtöktől péntekig több mint öt lábnyi hó gyűlt össze egyes területeken. A hatalmas hótorlaszok szinte lehetetlenné tették a vezetést, a reagálócsapatok pedig az elnyelt járművek kiásásával küzdöttek. A havazást a lapátolással és a hómozgatással összefüggő „szívbetegségek” miatt legalább két halálesetért okolják – közölték a megyei illetékesek. Kathy Hochul (D) New York-i kormányzó szerint, aki Buffalo déli városaiból származik, körülbelül 280 embert kellett kimenteni a vihar során.

Hochul szerint Buffalo környéke a 24 órás időszak legtöbb havazásában elért állami rekord megdöntésének küszöbén állt. „Soha nem fordult elő ilyen korábban” – tette hozzá a szombati sajtótájékoztatón. Bob Crowell, a 76 éves East Aurora lakója, egy festői város, amelyet gyakran használnak díszletként a Hallmark ünnepi filmjeinek forgatása során, körülbelül 20 mérföldre délkeletre Buffalótól, úgy becsülte, hogy az udvarán 5 méteres hótorlaszok voltak. Sokan, akik az Erie-tó szélén a kitartó bandákban ragadtak, a legtöbbet hozták ki helyzetükből, képeket és videókat tettek közzé a bejárati ajtók előtt derékig érő hóról, és megzavarodott kutyákról, akik megpróbálták kitalálni, hogyan lehet kijutni.

Szombat reggelre az Orchard Park elképesztő 77 hüvelykről számolt be. A 60 hüvelyk feletti teljes méretet is jelentettek körülbelül 10 mérföldre Buffalotól délre, Hamburgban, ahol egy tekepálya teteje beomlott a hó súlya alatt. Annyira havazott, hogy a Bills kénytelen volt áthelyezni a vasárnapra tervezett hazai mérkőzést a Cleveland Browns ellen 200 mérföldre Detroitba. Az elkötelezett rajongók tippeket cseréltek a közösségi médiában a Michiganbe vezető legjobb autós útvonalakkal kapcsolatban, hogy részt vegyenek a játékban. Néhány szomszéd odáig ment, hogy segített a játékosoknak kiásni magukat otthonukból, hogy kijussanak a repülőtérre.

 

 

A cikk angol nyelvű forrása: https://www.washingtonpost.com/
Borítókép: CNN

Hó is eshet december első...

Csütörtökön reggel északkeleten és keleten felszakadozik a felhőzet, szinte kiderül az ég. A Dunántúlon és a déli...

Törökországban élt az igazi...

Lappföld Finnország északi részén található, és a finnek nem hajlandók elfogadni, hogy a Mikulás bárhol máshol éljen.

Fehér lesz a karácsony?

Évek óta központi kérdés, hogy vajon fehér lesz-e a karácsony. Sajnos egyre ritkább az, hogy fehérbe öltözzön a táj az...
7 napos előrejelzés

Budapest időjárás előrejelzése

Dec 01.
CS
7
 
3
Dec 02.
P
5
 
2
10mm
66%
Dec 03.
SZ
5
 
2
Dec 04.
V
6
 
4
3mm
0%
Dec 05.
H
7
 
4
6mm
5%
Dec 06.
K
6
 
2
4mm
71%
Dec 07.
SZ
5
 
2
5mm
62%
Dec 08.
CS
5
 
2
6mm
46%
Dec 09.
P
5
 
2
8mm
45%

Orvosmeteorológia

Orvosmeteorlógia FőorvosSüsi

UV index

süsi
1
Gyenge
Különlegesen érzékeny bőrűek és csecsemők kivételével óvintézkedés nem szükséges.
Maximális ajánlott napon tölthető idő:
Nagyon érzékeny bőr esetén:
45-60 perc
Érzékeny bőr esetén:
60-75 perc
Kevésbé érzékeny bőr esetén:
100-120 perc

A nap képe