Teljes napfogyatkozás lesz április 8-án!

Tiszta égbolt kulcsfontosságú az április 8-i teljes napfogyatkozás megfigyeléséhez.

A teljes napfogyatkozásra vonatkozó előrejelzések szerint most nagyobb a valószínűsége annak, hogy felhők fenyegetik az Egyesült Államok déli és középső részének egyes részeit , míg Északkelet és Új-Anglia jó irányba halad, és javuló kilátások szerint csökken a felhőzet.

Április 8-án teljes napfogyatkozás lesz látható Mexikó , Kanada és az Egyesült Államok egyes részein, Texastól Maine- ig . A teljes napfogyatkozás akkor következik be, amikor a Hold elhalad a Nap és a Föld között , és néhány percre teljesen elzárja a Nap arcát. 2044-ig ez lesz az utolsó teljes napfogyatkozás az Egyesült Államok nagy részén.

A teljes fogyatkozás megtekintéséhez egy pár napszemüvegre lesz szüksége, viszont a tiszta égbolt a teljes napfogyatkozás megfigyeléséhez kulcsfontosságú. A totalitás útján haladó városokban, köztük a New York állambeli Buffalóban,az előrejelzések szerint az esemény napján közepes mennyiségű felhő lesz,még északon ezzel szemben kevesebb lesz a felhőzet. Az előrejelzések kedvezőek a maine-i Caribou lakosai számára, amely az egyik utolsó hely, ahol a napfogyatkozást láthatjuk az Egyesült Államokban.

Texas legkiválóbb kilátóhelyein a közép-Mississippi és Ohio völgyein keresztül az előrejelzések szerint jelenleg borult vagy sok felhő lesz. Április 8-án a népszerű kilátóhelyeken, köztük San Antonion és Dallason gondok lehetnek a felhők miatt.

A cikk forrása: www.foxweather.com

Borítókép: inode/XRT, NASA/Aubrey Gemignani, NASA/Noah Moran

Még nyáron kezdj neki, mert...

A nyár a pihenés és feltöltődés ideje, de van egy fontos teendő, amit nem szabad elhanyagolni: a gázkazán...

Hullámvasút: forróság, majd...

Szombaton reggel derült vagy gyengén felhős lesz az ég. Csapadék nem alakul ki. A minimum hőmérséklet értéke 10 és 20...

30 fok feletti csúcsértékek!

Pénteken reggel az ország nagy részén gyengén felhős lesz az ég, csak helyenként lehetnek közepesen felhős területek...
7 napos előrejelzés

Budapest időjárás előrejelzése

Júl 27.
SZ
35
 
19
Júl 28.
V
37
 
24
Júl 29.
H
35
 
18
27km/h
ÉÉNy
Júl 30.
K
30
 
16
Júl 31.
SZ
31
 
17
Aug 01.
CS
32
 
19
Aug 02.
P
33
 
21
Aug 03.
SZ
32
 
20
Aug 04.
V
32
 
20

Orvosmeteorológia

Orvosmeteorlógia FőorvosSüsi

UV index

süsi
7.5
nagyon erős
Széles karimájú kalap, napszemüveg, napernyő, a fedetlen testrészekre fényvédő krém alkalmazása indokolt. Kerüljük a déli napsütésben az árnyékmentes helyen való tartózkodást!
Maximális ajánlott napon tölthető idő:
Nagyon érzékeny bőr esetén:
15-20 perc
Érzékeny bőr esetén:
20-25 perc
Kevésbé érzékeny bőr esetén:
40-45 perc

A nap képe