Özönvíz Zala megyében!

Szerdán a késő délutáni óráktól egy csapadékrendszer érte el hazánkat nyugat felől. A csapadék délkelet felé mozgott és csak a nyugati, délnyugati, valamint a déli területeket érintette.

A rendkívül intenzív, zivataros csapadékzóna látványos peremfelhővel érte el Zala megyét. Zalaegerszeg fölé érve özönvíz szerű csapadékot okozott, ezt a mennyiséget már a városban lévő árkok sem tudták elvezetni. A hirtelen lezúduló csapadék mennyisége a kihelyezett csapadékmérők alapján 60 mm volt.

Sajnos csak az ország kis része kapott az égi áldásból, pedig országszerte nagy az aszály. A rossz hír az, hogy a következő napokban sem várható olyan mértékű csapadék, amely a fennálló csapadékhiányt legalább kis mértékben mérsékelni tudná. A szombaton érkező hidegfront csak elszórtan okoz csapadékot, amely főleg záporok, zivatarok formájában érkezik majd, most viszont több napos áztató eső is kevésnek bizonyulna. A jövő hét elején tovább fokozódik a meleg, még szárazabb idő várható, tovább fokozódik az aszály. 

A hőség miatt több megyében a tartós hőség és a szárazság miatt tűzgyújtási tilalom lépett életbe, a tüzek kialakulásának nagy kockázata miatt. Fontos, hogy a tűzgyújtási tilalom alatt tilos bármiféle tűz gyújtása, így a parlag-és gazégetés is. 

Viharos széllel jön az újabb...

Csütörtökön reggel gyengén vagy közepesen felhős lesz az ég, csapadék nem várható. A minimum hőmérséklet értéke 10 és...

Hidegfront hoz felfrissülést!

A hetek óta tartó hőségnek úgy tűnik, hogy hosszabb időre vége szakad. Ma még a keleti megyékben 35 fok felett...

Kánikulában is sportolnál?...

Ezt a cikket köszönjük a colore.hu női életmód magazinnak. Egy gyönyörű napsütéses nap tökéletes ahhoz, hogy kimenjünk
7 napos előrejelzés

Budapest időjárás előrejelzése

Júl 06.
SZ
28
 
17
23km/h
ÉÉNy
Júl 07.
CS
26
 
15
1mm
21%
21km/h
NyÉNy
Júl 08.
P
24
 
15
Júl 09.
SZ
27
 
15
24km/h
ÉÉNy
Júl 10.
V
25
 
13
28km/h
ÉNy
Júl 11.
H
25
 
14
23km/h
ÉNy
Júl 12.
K
27
 
16
Júl 13.
SZ
30
 
17
Júl 14.
CS
32
 
18
Júl 15.
P
33
 
19

Orvosmeteorológia

Orvosmeteorlógia FőorvosSüsi

UV index

süsi
7.25
nagyon erős
Széles karimájú kalap, napszemüveg, napernyő, a fedetlen testrészekre fényvédő krém alkalmazása indokolt. Kerüljük a déli napsütésben az árnyékmentes helyen való tartózkodást!
Maximális ajánlott napon tölthető idő:
Nagyon érzékeny bőr esetén:
15-20 perc
Érzékeny bőr esetén:
20-25 perc
Kevésbé érzékeny bőr esetén:
40-45 perc

A nap képe