Ian hurrikán: 76-ra emelkedett a halottak száma!

Az újonnan hajléktalan floridaiak azért küzdenek, hogy újraindítsák életüket, miközben a mentők igyekeznek megtalálni az élet jeleit az Ian hurrikán roncsai között. „Néhány srác a Pine Islanden mindent elveszített, de megtesznek, amit tudnak” – mondta Dr. Ben Abo sürgősségi orvos, aki arra készült, hogy csatlakozzon az elsősegélynyújtókhoz egy vasárnapi mentőakción a megtizedelt Sanibel-sziget és Pine Island közelében. „Könnyeket csal a szemembe, amikor látom, milyen keményen dolgoznak.” Több mint 1100 embert mentettek ki Florida délnyugati és középső részének elárasztott részeiből. Csak Lee megyében több mint 800 embert mentettek ki – közölte vasárnap Carmine Marceno seriff.

De ahogy a túlélők keresése folytatódik, a mentők újabb holttesteket is találnak. A tisztviselők szerint Ian legalább 76 embert ölt meg Floridában és négy további embert Észak-Karolinában. Azok a szerencsések, akik túlélik, nehéz út előtt állnak a felépülés felé. Több mint 689 000 floridai otthon, üzlet és más ügyfél még vasárnap estig nem kapott áramot. A floridai egészségügyi minisztérium adatai szerint sokan nem rendelkeznek tiszta csapvízzel. 

„Mindenkinek, aki víz közelében él”, árvízbiztosítást kell kötnie – mondja a FEMA vezetője. Az Ian hurrikán lehet Florida történetének legdrágább vihara, amely az állam nyugati partjaitól kezdve az olyan szárazföldi városokig pusztíthatja a közösségeket, mint Orlando. Miközben Floridában több árvízbiztosítási kötvény van, mint bármely más államban, az ottani otthonok csak körülbelül 13%-a rendelkezik árvízbiztosítással. Vasárnap a Szövetségi Vészhelyzet-kezelési Ügynökség vezetője azt mondta, hogy az amerikaiaknak nem kell árvízi övezetben élniük, hogy részesüljenek az árvízbiztosításból. „Úgy gondolom, hogy mindenkinek, aki víz közelében él, mindenképpen vásároljon árvízi biztosítást, mert ez az első számú eszköz, amellyel megvédheti családját és otthonát a vihar után” – mondta Deanne Criswell, a FEMA adminisztrátora. „Ha víz közelében élsz, vagy ahol esik az eső, biztosan elönthet, és ezt többször is láthattuk ebben az évben.”

A cikk eredeti angol nyelvű forrása: CNN

Hűvös, helyenként csapadékos...

Péntek reggel az ország nagy részén gyengén felhős lesz az ég, északkeleten és keletek lehetnek erősen felhős...

75 éve nem esett ennyi eső...

Káosz alakult ki az Egyesült Arab Emírségekben, miután az országban 75 év legtöbb csapadéka esett, és egyes területeken

Újra fagyhat!

Csütörtökön reggel a Dunántúlon gyengén felhős lesz az ég, a Duna vonalában felhős idő várható gyenge esővel...
7 napos előrejelzés

Budapest időjárás előrejelzése

Ápr 19.
P
14
 
3
Ápr 20.
SZ
13
 
8
Ápr 21.
V
13
 
3
5mm
41%
21km/h
ÉÉNy
Ápr 22.
H
12
 
3
Ápr 23.
K
15
 
6
4mm
44%
Ápr 24.
SZ
12
 
4
4mm
51%
Ápr 25.
CS
16
 
6
Ápr 26.
P
16
 
7
Ápr 27.
SZ
20
 
9
Ápr 28.
V
22
 
10

Orvosmeteorológia

Orvosmeteorlógia FőorvosSüsi

UV index

süsi
3.88
mérsékelt
Széles karimájú kalap, napszemüveg mindenkinek indokolt!
Maximális ajánlott napon tölthető idő:
Nagyon érzékeny bőr esetén:
30-45 perc
Érzékeny bőr esetén:
35-60 perc
Kevésbé érzékeny bőr esetén:
60-100 perc

A nap képe