Hideg légpárnás helyzet alakítja időjárásunkat!

A következő napokon számottevő csapadék ugyan nem érkezik, de a napsütés sem lesz mindig zavartalan. Kialakul az úgynevezett hideglégpárnás helyzet, emiatt a reggelek a ködről szólnak majd és lesz, ahol napközben sem oszlik fel a talaj menti felhőzet. Nézzük, mi várható a következő napokon.

Péntek: Az éjszaka sokfelé képződik köd és rétegfelhőzet, amely több helyen napközben is megmarad. Azokon a tájakon, ahol feloszlik a köd, kisüt a nap. A borult területeken szitálás előfordulhat, de érdemi csapadék nem várható. A szél gyenge marad. A minimum hőmérséklet 4 és 11 fok között, a maximumok 13 és 22 fok között alakulnak.

Szombat: Ismételten ködös, szürke időre ébredhetünk. Délutánra helyenként felszakadozik a felhőzet, de a legtöbb helyen napközben is szürke idő várható. A szél gyenge marad. A minimum hőmérséklet értéke 5 és 10 fok között, a maximumok 13 és 21 fok között alakulnak.

Vasárnap: Reggelre sűrű köd képződhet, nagy lesz a balesetveszély az utakon. Napközben sokfelé borult, szürke marad az idő. A szél gyenge marad. Reggel 5 és 11, délután 13 és 22 fok között alakul a hőmérséklet.

Hétfő: A ködös reggelt többnyire szürke délután követi, csak helyenként bújhat elő a nap. Érdemes a hegyekben túrázni, hiszen a felhők felett kimagasló csúcsokon napos időnek örülhetünk. A szél gyenge lesz. A minimum értékek 6 és 13 fok között, a maximumok 14 és 22 fok között alakulnak.

Kedd: Nem várható változás, a borult és napos területek egyaránt jelen lesznek. Helyenként a megélénkülő szél hatására a feloszlik a köd. Reggel 7, 10 fok, délután 15, 22 fok között alakul a hőmérséklet.

Ahhoz, hogy véget érjen a szürke idő egy erős hidegfrontra lenne szükség, amely kisöpri a hideg légpárnát a Kárpát-medencéből.

Közelítjük a 30 fokot!

Szombat: Gyengén vagy közepesen felhős idő várható sok napsütéssel. Számottevő mennyiségű csapadék nem várható, de az...

Visszatér a meleg!

Péntek: Napos idő várható gomolyfelhőkkel. Számottevő mennyiségű csapadékra nem kell készülni, de helyenként záporeső...

A felhőkarcolók elsötétednek...

Körülbelül kétmilliárd madár repül át Texason tavasszal – és a kivilágított épületek halálos kockázatot jelentenek. A...
7 napos előrejelzés

Budapest időjárás előrejelzése

Ápr 26.
P
16
 
3
Ápr 27.
SZ
20
 
10
Ápr 28.
V
25
 
11
Ápr 29.
H
26
 
11
Ápr 30.
K
26
 
13
Máj 01.
SZ
25
 
13
Máj 02.
CS
24
 
13
Máj 03.
P
25
 
13
Máj 04.
SZ
24
 
13

Orvosmeteorológia

Orvosmeteorlógia FőorvosSüsi

UV index

süsi
3.94
mérsékelt
Széles karimájú kalap, napszemüveg mindenkinek indokolt!
Maximális ajánlott napon tölthető idő:
Nagyon érzékeny bőr esetén:
30-45 perc
Érzékeny bőr esetén:
35-60 perc
Kevésbé érzékeny bőr esetén:
60-100 perc

A nap képe