Zivataros lesz a hétvége!

Szombaton reggel országszerte erősen felhős vagy borult lesz az ég, sokfelé várható kisebb eső, záporeső, néhol zivatar. A minimum hőmérséklet értéke 5 és 11 fok között alakul. Napközben valamelyest csökken a felhőzet, erősen felhős vagy közepesen felhős lesz az ég.  Számottevő mennyiségű csapadék nem várható, de északkeleten és a Tiszántúlon gyenge eső, záporeső, kis eséllyel zivatar kialakulhat. A légmozgás jellemzően mérsékelt marad. A hőmérséklet csúcsértéke a tartósabban felhős keleti megyékben 10-12 fok körül alakul, másutt 15 és 18 fok közötti maximumokat mérhetünk.

Vasárnap reggel a gyengén és erősen felhős területek egyaránt jelen lesznek, északon és a főváros térségében egy csapadékzóna vonul, amelynek köszönhetően ezeken a tájakon záporeső, zivatar kialakulhat. A minimum hőmérséklet értéke 2 és 10 fok között alakul. Napközben a felhős és napos időszakok váltakoznak, a délutáni óráktól kezdődően a Duna vonalában és attól keletre intenzív lesz a gomolyfelhő-képződés és sokfelé várható zivatarok, helyenként heves zivatarok kialakulása. A zivatarok lassú mozgása miatt villámárvíz alakulhat ki, emellett jégesőre és viharos kifutószélre is számítani kell. Zivataroktól függetlenül a Dunántúlon megerősödik, olykor viharossá fokozódik a délies irányú szél. A maximum hőmérséklet értéke 16 és 24 fok között alakul, zivatarok környezetében hirtelen több mint 10 fokot zuhanhat a hőmérséklet. 

Hétfőn is marad a változékony idő.

Extrém: 20 foknál is melegebb...

Szombat: A reggeli órákban az ország nagy részén erősen felhős vagy borult lesz az ég, többfelé várható eső, záporeső...

Esővel érkezik az enyhülés!

Péntek: Erősen felhős vagy borult lesz az ég, több helyen várható eső, záporeső. A déli irányú szelet élénk és erős...

Megerősítették: 2023 a világ...

A 2023-as év az eddigi legmelegebb év, amelyet az ember okozta éghajlatváltozás és a természetes El Niño időjárási...
7 napos előrejelzés

Budapest időjárás előrejelzése

Feb 26.
H
15
 
9
8mm
79%
Feb 27.
K
15
 
9
Feb 28.
SZ
17
 
6
Feb 29.
CS
17
 
6
Márc 01.
P
17
 
7
Márc 02.
SZ
16
 
6
Márc 03.
V
16
 
6
Márc 04.
H
17
 
6
Márc 05.
K
17
 
7

Orvosmeteorológia

Orvosmeteorlógia FőorvosSüsi

UV index

süsi
1.75
Gyenge
Különlegesen érzékeny bőrűek és csecsemők kivételével óvintézkedés nem szükséges.
Maximális ajánlott napon tölthető idő:
Nagyon érzékeny bőr esetén:
45-60 perc
Érzékeny bőr esetén:
60-75 perc
Kevésbé érzékeny bőr esetén:
100-120 perc

A nap képe