Hány döglött disznó kell egy repülőgép üzemanyagához?

Az elhullott sertések, szarvasmarhák és csirkék zsírjából zöldebb üzemanyagot állítanak elő, de egy új tanulmány arra figyelmeztet, hogy ez még rosszabb lesz a bolygó számára. Az állati zsírok hulladéknak minősülnek, így az anyagból készült repülőgép-üzemanyag jóval kisebb szénlábnyommal rendelkezik. Az állati melléktermékekből előállított üzemanyag iránti kereslet várhatóan megháromszorozódik 2030-ra. A szakértők azonban attól tartanak, hogy a szűkösség miatt más iparágak több pálmaolaj felhasználására kényszerülnek, ami hatalmas szén-dioxid-kibocsátó. A légitársaságokra nyomás nehezedik, hogy visszafogják hatalmas szén-dioxid-kibocsátásukat, amely főleg a fosszilis alapú kerozin repülőgép-hajtóművekben való elégetéséből származik.

„Nincs soha véget nem érő állatkészlet vagy állati zsír” – mondta Matt Finch, a Transport & Environment munkatársa.

„Tehát ha a légi közlekedésből bárhonnan hatalmas extra keresleti forrást biztosít, ebben az esetben azoknak az iparágaknak, ahol jelenleg zsírt használnak fel, alternatívákat kell keresniük. Ez az alternatíva a pálmaolaj. Tehát közvetve a légi közlekedés lesz a felelős az európai rendszereken keresztül szállított pálmaolaj mennyiségének növeléséért.” A pálmaolaj fokozott felhasználása a növekvő kibocsátáshoz kapcsolódik, mivel a hatalmas mennyiségű szenet raktározó idősebb erdőkből új ültetvényeket irtanak ki. 

Az a tény, hogy állati zsírokat használnak üzemanyagként, sokak számára meglepetés lesz. Az új kutatás szerint Európa-szerte negyvenszeresére nőtt az elhullott állatokból előállított üzemanyag 2006 óta. Ennek az anyagnak a nagy részét autókban és teherautókban biodízelként használják, amely fenntartható üzemanyagnak minősül, és mint ilyen, a szabályok szerint sokkal kisebb szénlábnyoma van. 

Hány döglött disznóra van szükség egy repülőgép üzemanyagához?

A Transport & Environment szerint

egy Párizsból New Yorkba tartó járathoz 8800 elhullott sertés zsírjára lenne szükség,

ha az összes üzemanyag állati forrásból származna. 

Mivel az Egyesült Királyság valószínűleg korlátozni fogja az állati eredetű termékek és a használt étolajok használatát, a Nagy-Britannián át tankoló járatok motorjaiban valószínűleg csak kis mennyiségű állati eredetű anyag lesz. Az EU-ban a légitársaságok 2030-ra 6%-os fenntartható repülőgép-üzemanyag-célt fognak kitűzni, amelynek 1,2%-ának e-kerozinból kell származnia. Feltételezve, hogy a fennmaradó 4,8% teljes egészében állati zsírból származik, ehhez körülbelül 400 sertésre lenne szükség transzatlanti repülésenként.

 

 

A cikk eredeti, angol nyelvű forrása: BBC/Matt McGrath

Így készítsük fel autónkat a...

Megérkezett a nyár, és bár voltak esősebb napok, nagyrészt napos idő várható a hónapban. Aki még nem készítette fel az...

Megvalósul, amitől féltünk: 43

Szombaton reggel az ország nagy részén gyengén felhős vagy derült lesz az ég, északon és északnyugaton egy-egy zápor...

Extrém: 31 fokos a Velencei-tó

Olyan forróság van, hogy szinte már elviselhetetlen és még nem látni a végét, sőt! Napról-napra 1-1 fokos melegedés...

Mit főzzek ma?

Leves Zöldbableves
tippek-trukkok_icon

Zöldbableves

30-60 perc
könnyű
-250kcal
Desszert Csokitorta
tippek-trukkok_icon

Csokitorta

15-30 perc
közepes
500-750kcal
7 napos előrejelzés

Budapest időjárás előrejelzése

Júl 15.
H
38
 
25
Júl 16.
K
38
 
26
8mm
74%
Júl 17.
SZ
36
 
22
Júl 18.
CS
35
 
22
Júl 19.
P
35
 
21
Júl 20.
SZ
34
 
20
Júl 21.
V
34
 
20
Júl 22.
H
32
 
19
Júl 23.
K
30
 
19

Orvosmeteorológia

Orvosmeteorlógia FőorvosSüsi

UV index

süsi
7.5
nagyon erős
Széles karimájú kalap, napszemüveg, napernyő, a fedetlen testrészekre fényvédő krém alkalmazása indokolt. Kerüljük a déli napsütésben az árnyékmentes helyen való tartózkodást!
Maximális ajánlott napon tölthető idő:
Nagyon érzékeny bőr esetén:
15-20 perc
Érzékeny bőr esetén:
20-25 perc
Kevésbé érzékeny bőr esetén:
40-45 perc

A nap képe