Ezekre a repterekre ne utazz télen!

Melyek a legrosszabb repülőterek télen az USA-ban? A New York-i, Denver és Chicagó kikötői a téli szezonban a késések és járattörlések miatt folyamatosan a legrosszabb országok közé tartoznak.

Miközben milliók készülnek repülni az ünnepekre, egy repülőtér késései és járattörlései alapján az utazók áttekintést kaphatnak arról, hogy a téli hónapokban szükségük lesz-e türelemre. Az AAA arra számít, hogy a téli utazások nagyon közel járnak a járvány előtti szinthez, és arra figyelmeztet, hogy a légitársaságok lépéseket tettek a hosszú késések elkerülése érdekében. „A légitársaságok csökkentették a kevésbé népszerű/jövedelmező útvonalakat, hogy elegendő személyzettel rendelkezzenek a járatok késésének és törlésének elkerülésére. A legnépszerűbb útvonalak között repülők 22%-kal drágább repülőjegyeket fognak látni, átlagosan 166 dolláros oda-vissza úttal” – olvasható az AAA hírében. kiadás. A légitársaságok legjobb szándéka ellenére a FOX Weather a FlightAware által szolgáltatott adatok elemzése alapján megállapította, hogy decembertől februárig mely repülőtereken van a legtöbb probléma. Az elmúlt hat téli hónapban a Newark Liberty International szerezte meg az első helyet a késések és törölt járatok legmagasabb százalékával az Egyesült Államok legnagyobb repülőterei között. A menetrend szerinti repülési tervek alapján a gépek átlagosan 29 százaléka szembesült késéssel vagy törléssel.

Más repülőterek, ahol magas a kombinált járattörlések és késések, többek között a Denver International, a chicagói O’Hare International és a New York-i John F. Kennedy nemzetközi repülőtér. A FOX Weather listáján a legtöbb késéssel és törléssel rendelkező repülőterek közül 10 közül kilencen általában előfordul valamilyen téli csapadék, ami lelassíthatja vagy leállíthatja a légitársaságok utazását.

Melyik repülőtéren van általában a legtöbb járattörlés?

Az I-95-ös folyosó mentén egy nagy repülőtéri csomópontot érintő téli vihar több ezer járattörléshez vezethet. Az elmúlt két tél során az átlagos járattörlések rangsora Bostont tette az élre a törölt járatok legmagasabb értékelésével, ezt követi Newark, O’Hare, LaGuardia és Denver.

Problémák Floridában… 

A floridai repülőterek a téli időjárás hiánya ellenére is előkelő helyen állnak
Floridát Sunshine State néven ismerik, ahol ritka havazás és a hőmérséklet általában fagypont felett van, de az olyan repülőterek, mint az Orlando és Miami, megelőzik sok más déli várost a késések és járattörlések tekintetében. Utazási szakértők úgy vélik, hogy a floridai égbolt patthelyzete az elmúlt néhány évben elhúzódó problémákat okozott a nagy légitársaságoknak, amelyek felkeltették a Szövetségi Légiközlekedési Hivatal figyelmét. „Florida egy folyamatban lévő munka. A járvány alatt nemcsak a légitársaságok szolgáltatásai növekedtek meg a floridai repülőtereken, hanem a magánrepülés is – különösen az olyan repülőterekre, mint a Palm Beach. Tehát akkor magánrepülőgépek versenyeznek ugyanarra a légtérre, mint a légitársaságok.

 

A cikk eredeti angol nyelvű forrása: https://www.foxweather.com/

Még nyáron kezdj neki, mert...

A nyár a pihenés és feltöltődés ideje, de van egy fontos teendő, amit nem szabad elhanyagolni: a gázkazán...

Hullámvasút: forróság, majd...

Szombaton reggel derült vagy gyengén felhős lesz az ég. Csapadék nem alakul ki. A minimum hőmérséklet értéke 10 és 20...

30 fok feletti csúcsértékek!

Pénteken reggel az ország nagy részén gyengén felhős lesz az ég, csak helyenként lehetnek közepesen felhős területek...

Mit főzzek ma?

Leves Krumplileves
tippek-trukkok_icon

Krumplileves

60-120 perc
könnyű
250-500kcal
Főétel Májas hurka
tippek-trukkok_icon

Májas hurka

30-60 perc
könnyű
750-1000kcal
Desszert Csokitorta
tippek-trukkok_icon

Csokitorta

15-30 perc
közepes
500-750kcal
7 napos előrejelzés

Budapest időjárás előrejelzése

Júl 27.
SZ
35
 
19
Júl 28.
V
37
 
24
Júl 29.
H
35
 
18
27km/h
ÉÉNy
Júl 30.
K
30
 
16
Júl 31.
SZ
31
 
17
Aug 01.
CS
32
 
19
Aug 02.
P
33
 
21
Aug 03.
SZ
32
 
20
Aug 04.
V
32
 
20

Orvosmeteorológia

Orvosmeteorlógia FőorvosSüsi

UV index

süsi
7.5
nagyon erős
Széles karimájú kalap, napszemüveg, napernyő, a fedetlen testrészekre fényvédő krém alkalmazása indokolt. Kerüljük a déli napsütésben az árnyékmentes helyen való tartózkodást!
Maximális ajánlott napon tölthető idő:
Nagyon érzékeny bőr esetén:
15-20 perc
Érzékeny bőr esetén:
20-25 perc
Kevésbé érzékeny bőr esetén:
40-45 perc

A nap képe