Voltál ma már jó?

Ha nem, még lehetsz!

Mindenképp érdemes, ugyanis ma, november 13-án van a kedvesség világnapja.

A világnap a japán “Apró Kedvesség” mozgalomból nőtte ki magát, amit már 1963 óta minden évben megrendeztek. A kedvesség világnapját 1998-ban rendezték meg először, ekkor már több ország is csatlakozott hozza és a Kedvesség Mozgalmának nevezték. (World Kindness Movement). Mára pedig már a világ számos országában a kedvesség kerül a központba ezen a napon. A világnap célja, hogy felhívja az emberek figyelmét a kedvesség fontosságára.

Hiszen a kedvesség olyan lehet mindennapjainkban mint egy csipet só egy jó levesbe. Apróságnak tűnhet ugyan, mégis alkalmas rá, hogy sokkal jobbá tegye a közérzetünket. Kedvesek nemcsak a családtagjainkkal, közeli ismerőseinkkel lehetünk, hanem minden idegennel is akikkel a nap során találkozunk, akár utazásunkkor, akár az utcán, akár a munkahelyen, akár bevásárláskor. Egy kedves szó, egy figyelmes gesztus, biztosan mindenkinek jobbá teszi a napját és nem kerül semmibe, csak egy kis odafigyelésbe.

A süssfelnap.hu szerkesztősége elkötelezett a kedvesség felé, ezért nemcsak magunk leszünk azok, hanem javasoljuk ezt mindenki másnak is, a mai napon és minden másikon is. 🙂